cıtır kabak kızartması

...



cıtır kabak kızartması


  • 5 adet orta boy yeşil dolmalık kabak
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber
  • 1 su bardağı maden suyu (soda)

cıtır kabak kızartması


  • Kabakların dışını kazıyıp saplarını kesin ve iyice yıkayın. Önce ortadan ikiye kesin, sonra uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimleyin.
  • Diğer taraftan, sütü derin ve geniş bir kaseye koyun. Kabakları sütün içinde 5 dakika kadar bekletin.
  • Un, tuz ve pulbiberi geniş bir tabağa koyup karıştırın. Maden suyunu da başka bir kaseye aktarın.
  • Derin bir tencereye en az bir su bardağı sıvıyağ koyun. Orta ısılı ateşte kızdırın.
  • Kabakları sütten çıkarıp önce una, sonra maden suyuna bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Üzerine kağıt havlu koyduğunuz tabağa yerleştirip fazla yağını çektirin. Sıcak sıcak servise sunun. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder