dereotlu peynırlı pogaca

...
dereotlu peynırlı pogaca

                                                   Dereotlu Peynirli Poğaça Malzemeler:



125 gram oda sıcaklığında margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 yumurta(beyazı hamura sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı sirke
3- 4 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 bağ dereotu
100-150 gram beyaz peynir


Un bir kabın içerisine koyulur unun ortası havuz gibi açılarak diğer malzemeler ortasına eklenir. Ortadaki malzemeler karıştırılarak yavaş yavaş kenarlardan un da alınarak yumuşacık bir hamur elde edilir. İncecik kıyılmış dereotu eklenir ve karıştırılır.peynırde eklenıp hamur yoğrulur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır tepsıye dızılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür susam ve corek otu  serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri ve altları kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.


dereotlu peynırlı pogaca




dereotlu peynırlı pogaca
Resim yazısı ekle

8 yorum:

  1. Bayılırım dereotlu ve peynirli poğaçaya ellerinize sağlık çok nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Selamlar,
    Elinize sağlık, harika görünüyor tadından eminim çünkü annemimki ile görüntü bire bir aynı:))
    Ben de sizleri beklerim sayfama, yeni sayılırım ama keyifli paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...
    SİHİRLİ YEMEK KUTUSU'ndan sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Tariflerini çok beğendim benimde bir yemek blogum var ve blogumda güzel bir çekiliş düzenliyorum katılırsan sevinirim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil