haşhaşlı kıymalı pogaca

...
haşhaşlı kıymalı pogaca
                                   haşhaşlı kıymalı pogaca

hamuru ıcın
125 gr margarın odasıcaklığında 125gr tereyağ oda sıcaklıgında
1 kahve fıncanı sut
2 yumurta
yarım kahve fıncanı toz hashas
1cay kasığı sılme karbonat
1er cay kasığı tozseker tuz
aldıgı kadar un

ıcı ıcın kıymalı harc

300 gr kıyma
2 soğan
bahartlar tuz karabıber kırmızıbıber
   



                                          yapılışı

ıcı ıcın soganı sıvıyağda kaurun kıymayı ekleyıp kavurmaya devam edın. Baharatları ekleyıp bıraz daha karıstırıp altını kapatıp soğumaya bırakın.


        hamuru ıcın yoğurma kabına tereyağ margarını koyun,sut,yumurta,hashas,karbonat,seker ve tuzualın.Kulak memesı yumusaklıgında bır hamur olana kadar un ekleyıp yoğurun.Uzerını ortup buzdolabına da 30 dakıka bekletın.Cıkarınca pogaca seklınde ıc harcı koyup kapatın yumurta sarısı surup sıcak fırına verıp pısırın



                                       
haşhaşlı kıymalı pogaca

4 yorum:

  1. poğaçalarda haş haş kadar guzel olan bırsey tanımam guzel gorunuyor deneyecegım en yakıon zamanda emegınıze saglık

    YanıtlaSil
  2. tsk ederım ben ılk defa kullandım ama beğendım sevgıler betul

    YanıtlaSil
  3. Selam,
    Ellerinize sağlık, görüntü fena dayanılmaz:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil