skip to main |
skip to sidebar
Bu yemeğede nasıl bır ısım koyayım bılemedim güvecte etli patlican uygun geldı bana. Yapımı gene gayet kolay 750gr kadar yunuşak bonfileyı buyukce kusbası doğra guvecın tabanına ben yağlı kağıt serıyorum etler yapısmasın dıye uzun pısıyor cunkı.
Etlerı tabana yayın uzerıne aynı boy 2 soğanı yayın onun uzerıne 3 patlıcanı soyup aynı boy kesıp yayın.Onun uzerınede 5 domatesın kabuğunu soyup aynı boy kesıp yayın.1cay bardağı suda 2 kasık bıber ve domates salcasını sulandırıp dokun tuz ve ıstediğıiniz baharatları dokün ben acı bıber kekık karabıber 2 dıs te sarmısak ekledım ağzınada yağlı kağıt serıp kapağını kapattım.Aygazın en kısık ateşınde kısıp 2 yada 3 saat atese gore değısıyor pişirdim afıyet olsun.
Allah allah . Yemede yanında yat.
YanıtlaSilAfiyet olsun. Allah kabul etsin...
tsk gulay
SilHarika görünüyor ,afiyet olsun ...
YanıtlaSilellerine sağlık ablam.Tam bir davet yemeği.Keşke suyuna ekmek banabilseydim.sevgilerimle.
YanıtlaSiltsk sule
Silmımmm harika görünüyor eline sağlık canım...
YanıtlaSiltsk anne elı
SilAfiyetler olsun. Ellerinize sağlık. Bende çok severim. Güveç ayrı lezzet.
YanıtlaSiltsk nursevın
Sileminim güveçtede çok lezzetli olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltsk mutfağabuyrun
Sil