malzemeler
4 büyük patates
2 yumurta ( sarısı beyazı ayrılacak)
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılacak)
3 yemek kaşığı krema
1 \2 tatlı kaşığı hindistancevizi
tuz, karabiber
Fırını 240 dereceye ayarlıyoruz. Patatesleri sebze fırçamızla yıkayıp kuruluyoruz. Patatesleri teker teker aleminyum folyoya sarıp fırın ızgarasının üzerine koyup iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Patatesler pişince fırından çıkarıyaoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz. Küçük bir kaşıkla patateslerin içini dikkatlice oyuyoruz ve çıkan patatesleri bir kaba koyup patates kabuklarının kızarması için tekrar fırına koyuyoruz ve 15-20 dakika pişiriyoruz.
Mixerda patates içlerini karıştırırken içine tereyağını, kremayı, tuz ve karabiberimizi ekliyoruz. Hindistancevizi ve yumurta sarılarını da ekleyerek karıştırıyoruz.
Diğer tarafta yumurta aklarını katılaşana dek mixerda çırpıyoruz ve bir spatula yardımıyla patates karışımımıza ekliyoruz. Patates kabuklarının içine hazırladığımız karışımı doldurup 200 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz ve çıkarmadan önce fırının ızgara kısmını çalıştırıp üstlerinin kızarmasını sağlıyoruz.
nefiss bişy olmş bu denemeli eline sağlık sevgiler:)
YanıtlaSiltsk nısa
Sililginç bir tarif olmuş,eminim nefis olmuştur.ellerine sağlık...
YanıtlaSiltsk anneelı
Silmmm enfes.ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSiltsk sule
SilKarnım acıkmıştı :) Bu fotoğrafı görmek pek iyi olmadı :)) Ellerine sağlık canım .
YanıtlaSiltsk busra
Silcanım nefıs gorunuyor ellerine saglık
YanıtlaSiltsk ederım
SilHarika bir tarif ellerine sağlık,süper....
YanıtlaSiltsk cızel
Silofff.olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltsk mutfağabuyrun
SilEline sağlık hem pratik hem çok leziz sevgilerimle..
YanıtlaSilsade kumpir aslında ama harika görünüyor..ellerinize sağlık.. patates ve fırına giriyorsa bayılırım..
YanıtlaSiltsk yesım
SilAy bu ne güzel bir tarif böyle kaşık kaşık yenesi bişey olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSiltsk bal tatlısı
SilDayanılır bir görüntü değil hele bu saatte. malzemeler de değişebilir zevke göre. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltsk ılhan bey
SilDeğişik, hoş bir tarife benziyor. Fırında arada bir yaparım benzerlerini ama hiç böyle sufle tarzına rastlamamıştım. Güzel görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSiltsk denız
SilEllerine sağlık Selmoşum
YanıtlaSiltsk alona
SilCanım ellerıne saglık...nefıs olmuşlar..anneler gununu kutluyorum sevgılerımı bırakıyorum..
YanıtlaSilcok tsk pınar
SilFirinda patates olsun sufle olmasada olur vall :) .Ama böylede daha can alici olmus. Ellerinize saglik.Deneyecegim mutlaka. sevgilerimle
YanıtlaSiltsk hatıce
SilSelam canım. Uzun zamandır sesin soluğun çıkmıyor. İnşallah her şey yolundadır.
YanıtlaSilBizi habersiz bırakma...
gulaycım amelıyat oldum onun ıcın uzun ara oldu ama sımdı ıyıyım cok tsk ederım
SilHarika bir tarif canim ellerine saglik
YanıtlaSiltsk arzu
SilÇok değişik bir tarif olmuş yumurta ve hindistan cevizi olması çok ilginç ve bir okadar güzel
YanıtlaSilSunum şahane denemek lazım
Ellerine sağlık
cok tsk bal tatlısı
SilEllerine sağlık selmacım çok lezzetli ve aynı zamanda çokta sağlıklı olduğunu düşünüyorum sevgiler canım..
YanıtlaSiltsk oyacım patatesın her turrlusunu severım sevgıler
Sil