malzemeler
- 1 litre süt
- 10 kaşık şeker
- 10 kaşık irmik
- Yarım portakal rendesi
- 1 paket vanilya
- tabanı için kakaolu petibör bisküvi
- Üzerine portakal jolesi için
- 3 çay bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı şeker(portakallarınız ekşiyse miktarı artırabilirsiniz)
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım portakal kabuğu rendesi
Yandaki Şekilller için öncelikle kelepçeli kalımıza yuvarlak doğrayıp yarım ay şeklinde kestiğimiz portakalları fotoğraftaki gibi diziyoruz.
Ardından kakaolu bisküvileri elimizle hafif parçalayarak tabana bir katmak oluşturuyoruz.ve irmik tatlısının süt irmik şeker ve diğer malzemelerini ekleyip kaynayana dek karıştırıyoruz.
Kaynayan tatlımızı kelepçeli kalıbımızın içindeki bisküvilerin üzerine döküyoruz ve sos için portakal suyu nişastayı ve şekeri ocağa koymadan karıştırıp nişastanın erimesini sağlıyoruz.
Ve ocağa koyup kaynayana dek karıştırıyoruz.
Hazır olan sosumuzuda tatlının üzerine ekleyip oda ısısına gelince buzdolabında dinlenmesi için 4-5 saat bekletiyoruz,daha sonra yavaşca kelepçeli kalıbımızı açıyoruz ve tatlımız servise hazır.
harika bir görüntü sunum canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTsk mutfagabuyrun
SilGörüntüsüne bayıldım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTsk emine
SilMerhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
YanıtlaSilHosgeldiniz tabiki gelirim
SilÇok lezzetli görünüyor.. Portakal kokusunu hayal ettim..mis gibi..
YanıtlaSilTsk yesim
Sil