Muzlu cıkolatalı kek
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 1/2 su bardağı un
3 tane olgun muz
Yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpalım.
Sütü ve zeytinyağını da ekleyip tekrar karıştıralım.
Muzları çatal yardımıyla ezelim ve sıvı vanilya özü ile karıştıralım.
Toz vanilya kullanıyorsanız un ile birlikte katın karışıma.
Muzları diğer sıvı malzemelerle mikser yardımıyla karıştıralım ve unu, kabartma tozunu
) ve kakaoyu ekleyelim. Tahta bir kaşık ile iyice karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dokelım Keki fırından alıp kalıbının içinde iken üzerine önce bir kağıt havlu, sonra da temiz bir mutfak havlusu örtelim. Bu şekilde el değecek bir sıcaklığa indirelim. Sonra da soğutma telinin üzerine kalıbı ters çevirip kekimizi kalıptan çıkaralım ve oda sıcaklığına indirelim. Kekiniz tamamen soğumadan dilimlemeyiniz. Afiyet olsun.
Elinize sağlık mis gibi muzlu harika bir kek sevgiler
YanıtlaSil