paskalya çöreği tarifi nasıl yapılır
En çok sevdiğim çöreklerden dır uzun zamandır kendım yapıyorum evde.Ama genede bir pastanenin önünden gecerken taze pişmiş kokusu gelirse alırım.Mahlep kokusu benı cekiyor herhalde.
Paskalya cöreğin malzemeleri
-
5bardak un
-
1 paket dr.oetker maya
-
1tatlı kaşığı tuz (sılme olacak)
-
yarım cay bardağı toz şeker
-
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
-
2 tatlı kaşığı mahlep
-
2 yumurta
-
1su bardağı süt
-
uzerıne serpmek ıcın fıle badem yada fındık
-
-
Paskalya çöreğin yapılışı
-
Un ,maya,tuz,şeker,mahlep derin bır kaba alın ıyıce karıştırın.Ortasını havuz gibi acın süt,tereyağ,yumurtanın bır sarsını ayırın uzerine sürmek ıcın gerı kalanı hamura katın.Havuzun icındeki malzmeleri karıstırırken unuda katın guzelce yumusak bır hamur olana kadar yoğurun.Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.Bu hamurdan 3 corek cıkıyor .Hamuru 9 parcaya bölün her 3 parcayı rulo yapıp sac örgüsü seklınde sarın yumurta sarısını cok az sıvıyağ ekleyerek karıştırın örgülerin üzerine sürün epsiye yerleştirin.Tepside uzerinı örterek yarım saat daha dınlendırın mayalansın 18 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin afiyet olsun.
-
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM anladın sen :))
YanıtlaSilcanım cok tsk merı
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık ablacım. Nefis görünüyor. Keşke uzanıp bir dilim alabilseydim...:(
Hayırlı Cumalar....Sevgilerimle,
yakınsan gel beraber yerız tsk seldacım
SilEllerine sağlık selmacım,sabah sabah acıkmıştımda çok lezzetli görünüyo :))
YanıtlaSiltsk oyacım
SilÖyle çok severim ki çocukluğumun tadıdır..
YanıtlaSilHiç evde yapmayı denemedim Selma Hanım ama çok ayrıntılı güzel bir tarif vermişsiniz bir denemek istiyorum başarabiliyor muyum bilmiyorum..
Cidden ellerinize sağlık maşallah...:))
sen yaparın becerklısındır tsk kedıcık
SilNefis görünüyor canım ellerine sağlık ..Hiç yapmadım ama şu nutellalı sahneyi görünce yapmam gerektiğini düşündüm :)) Afiyet şeker olsun ...
YanıtlaSilbene dene tsk ayşegül
Silellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSiltsk nursevin
SilÇok güzel görünüyor ,fındık kreması ile muhteşem ikili ellerine sağlık ,sevgiler...
YanıtlaSiltsk cızel
SilAllahım,bu ne güzellik böyle.ellerin dert görmesin.canım ablam.İstanbula gelince bana da yapar mısın?:)
YanıtlaSilseve seve gelınce cok cay sohbetlerı yaparız senınle
SilEllerine sağlık çok çok severim enfes sevgiler
YanıtlaSiltsk semacım
SilSelma hanım sizin için bir yayın paylaştım bugün.. Biraz geç cevap verebildim ne olur kusura bakmayın.. Patates püresinin tarifini istemiştiniz onu henüz yazabildim..:))
YanıtlaSilÇok çok selam ve sevgiler..:))
cok tsk ederım kedıcık hemen bakıyorum
SilCanım kahvaltılarımda olmazsa olmazım nutella ve çooook sevdiğim paskalya çöreği...
YanıtlaSilNefisssss olmuş canım ellerine sağlık bende aynen senin gibi kokusu beni hep cezbeder ve almadan geçemem...Ama artık senin tarfinle rahatlıkla yapıp yiyebilirim güzel paylaşımın için çooook teşekkürler canım...
Sevgilerimle...
tsk emelcım
SilCanım benim ellerine sağlık. Fotoğraflar beni benden aldı.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE....
tsk ederım gulayım
SilGüzel site:) blogumda çekiliş var,beklerim:)http://ranasworldoffashion.blogspot.com/
YanıtlaSiltsk rana
SilHarika olmuş ellerine sağlık ahh o mahlepin kokusu yok mu ben de çok severim.Paskalya çöreği zaten oldum olası en favorimdir.Afiyetler olsun tatlım sevgilerimle..
YanıtlaSiltsk macıde
SilHarika olmuş hazır gibi görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilhosgeldın gulsen ozlettın tsk
Silcanım ellerine saglık maya insant maymı onu sorcaktım
YanıtlaSilevet ben dr oetkerın mayasını kullanıyorum her zaman hamuru mumkun olduğunca yumusak tutun kolay gelsın
YanıtlaSil