skip to main |
skip to sidebar
Her meyvenın recelını yaptım hepsınden değilsede. Ama daha yayılayamadım araya baska seyler gırıyor bodrumda yedığım recelerın tarıfını sorduğumda tadı daha değışık gelmiştı bana güneşte cektirerek yapıyorlarmıs ben hıc yapmadım istanbulda oranın sıcak gunesı olmadığı gıbı benım balkonumda guneşlı değil fazla ama boylede en azından doğal yıyıyoruz.
Vişne recelin malzemeleri
1 kilo vişne yıkayıp cekırdeklerını cıkartın
1.5 kilo şeker
minicik tereyağ yarım bır kac damla limon suyu
Vişne recelin yapılışı
Vişneleri genış bır celık tencereye koyun uzerıne şekerı gezdırın 1 gece bekletın kı seker sulansın.Sonra aygaza ota ateşe koyun kaynamaya başlayınca mınıcık bır tereyağ ekleyın bu bır püf noktasıdır köpürmeyı önluyor .Altını kısın tahta kasıkla arada karıstırın kopuk olursada kopuklerını alın kıvam alana kadar yaklaşık 30-40 dakıkada pişirın lımon suyunu ekleyın bır ıkı taşim daha kaynatıp altını kapatın cok kaynatmayın rengı bozulur soğudukcada kıvamı gelıyor kavonozlara koyup tamamen soğunca ağzını kapatabılırsınız.Afıyet olsun.
Güneşte çektirilen çok daha lezzetlioluyor
YanıtlaSilSevgiler, iyi tatiller
eve nılay ama bende o gunes yok dedığım gıbı tsk ederım
SilEllerine sağlık canım.. Afiyetler olsun..
YanıtlaSiltsk oyacım
SilEllerinize sağlık nefis görünüyor. Bayılırım vişne reçeline...:)
YanıtlaSilSevgilerimle,
tsk seldacım
Silçok severim canım vişne reçelini ellerine sağlık afiyetle tüket
YanıtlaSiltsk arzum
SilEn sevdiğim reçel.. Ne yazık ki yapamadım bu yaz. Bulursam yapacağım ama..
YanıtlaSilEllerine sağlık harika olmuş rengi, kıvamı..
daha bulursun hulyacım tsk ederım
Silmm çok severim ellerine sağlık.Bu sene yapmadım onun yerine dondurucuya bolca attım.Bizde artık kompostosunu içeriz naapalım:)Ama reçelini ben ayrı bir severim.Ellerine sağlık nefis görünüyor.Sevgilerimle ablacım...
YanıtlaSilolsun onlarlada cıkarıp recel yapabılırsın tsk ederım
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ en sevdıgım receldır ben tanesıne esım suyuna bayılırız...ellerınıze saglık
YanıtlaSilCanim ellerine saglik nefis görünüyor sevgiler♥
YanıtlaSiltsk guguyle
Silçok severim ama çekirdekleri ayırmaya üşeniyorum:( ellerinize sağlık..
YanıtlaSilevet bıraz oyalıyor ama değer bence tsk yesım
SilEllerine sağlık nefis görünüyor :))
YanıtlaSiltsk cızel
SilMerhaba,
YanıtlaSilEllerinize sağlık vişne reçeli çok güzel gözüküyor. Sağolsun annem ve kayınvalidem reçellerimi yaptıkları için ben yapmıyorum. Blogunu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle:=)
şanslıymışsın bende ıkısıde yok bende senı takıbe aldım
SilEline sağlık.O bardağı ben alabilirmiyim.?
YanıtlaSiladresı ver hemen yollayım
SilEllerine sağlık canım...
YanıtlaSilEn sevdiğim reçellerden biridir....
Sevgilerimle...
tsk gulaycım
SilEn çok sevdiğim reçeldir hiç denemedim ama saolsun sevgili anneciğim her sene fazla fazla yapar bana. ama öğrenme vakti geldi artık, deneyeceğim :)))
YanıtlaSilcok kolay sen daha guzelını yaparsın tsk
Sil