Bu na yalancı talaş böreğide dıyebiliriz cünkü yufkadan yaptım cok kabaran bır börek cıtır cıtır bır kere deneyin derım.
beyazın üzerinde de belli olmamış amaneyse.1 yufkadan 4 börek cıkıyor ona gore yaparsınız ben 3yufkadan yaptım bunun ıcınde yarım paket tereyağ eritin ıcıne 1cay bardağı su ekleyın ıyıce karıştırın bu sosu olacakSürerken hem yağı hemsuyu gelsın cunkı bek bırbırne gecmıyor bu püf noktasıdır .1 yufkayı serıyoruz uzerıne bu sostan suruyoruz her tarafına resı yukarıdakı resımdekı gıbı uclarını karşılıklı ortada buluşturuyoruz gene kuru yere sostan sur.Sonra obur uclarıda ortada buluşturuyoruz tekrar sos bır kare olmus oluyor.
bu resımdekı gıbı
sonra yukarıdakı gıbı kesıp4 parca elde etmiş oluyoruz
Sonra ıc harc koyup bohca gıbı kapatıp ek yerı alta gelecek gıbı tepsıye koyun yumurta sarısı surup 180 derecede pişirın ben kıymalı bır harc hazırlamıştım ama her turlu harctan olur hangısını ıstersenız onu yapın afıyet olsun.
Selma ablacım.nefis valla.Süpersin.özellikle istanbuldayken böyle hazırlayıp dondurucuya atardım. e tabi o zaman Hale de küçük.Benim için pratiklik hat safhada :)Şimdi burda başka işlerle uğraşmaktan ona fırsatım olmadı hiç ama senin sayende tekrardan hatırıma geldi.Arada sebzeli de yapardım.Kabak, havuç ve soğanlı bir harç.Onu da denemeni tavsiye ederim.Ellerine sağlık.
Canım çok güzel görünüyor bu saatte canım çekti valla ellerine sağlık.
YanıtlaSiltsk nevin
SilHarika görünüyor ellerine sağlık....
YanıtlaSiltsk cızel
SilÇok severim, harika kabarmış, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilsağolasın semacım
SilOy ellerine sağlık canım... yine döktürmüştün...
YanıtlaSilÖpüyorum..
tsk gulaycım
Silçok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltsk mutfağa buyrun
Silnefis görünüyor, tereyağlı olması da lezzetini katmerlemiştir :)
YanıtlaSilellerine sağlık..:)
tsk tatlı tuzlu
SilSüper görünüyor. Selmacığım birşeyi anlamadım. yani iki kat yufkadan mı bir börek oluyor. Onu bir daha söyler misin..
YanıtlaSilTeşekkürler..
yok ozlem tek katı katlanıyor 4 ucu ortada bırlestır sonra 4 e kes ıc harc koy her bırıne bohca gıbı katla resımler beyaz cıkmıs bellı olmuyor pek tsk
SilBöreğiniz nefis olmuş. Elinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)
YanıtlaSiltsk gelırım tabıkı
Silharika kabarmış ama milföy zannettim :)
YanıtlaSilyarım paket derken teremyağımı kullandın 125 grammı?
evet gulsah 125 gr ıster teryağ ıster margarın kullanabılırsın tsk
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım nefıs bır börek olmuş elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSiltsk pınar
SilEllerine sağlık selmacım,Eminim buda diğer böreklerin kadar lezzetli olmuştur :)
YanıtlaSiltsk ederım oyacım
SilSelma ablacım.nefis valla.Süpersin.özellikle istanbuldayken böyle hazırlayıp dondurucuya atardım. e tabi o zaman Hale de küçük.Benim için pratiklik hat safhada :)Şimdi burda başka işlerle uğraşmaktan ona fırsatım olmadı hiç ama senin sayende tekrardan hatırıma geldi.Arada sebzeli de yapardım.Kabak, havuç ve soğanlı bir harç.Onu da denemeni tavsiye ederim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilaynen bunlar kurtarıcı tr dondunmu gene yaparsın masallah sen zaten coook hamaratsın
SilNefis görünüyor ellerine sağlık çook severiiim :)
YanıtlaSiltsk enıne
SilCok cok severim eline saglik olsun...:-)
YanıtlaSilsağolasın arzum
Sil