Dereotlu Pogaca
- 3 su bardağı un,
- 1 demet dereotu,
- 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın),
- 100 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında),
- 1 kahve fincanı zeytinyağı,
- 2 çorba kaşığı yoğurt,
- 1 çay kaşığı tuz(çok dolu olmasın),
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Toz malzemelerı kabın ıcıne koyup ortasını havuz gıbı acın sıvı malzemelerını ortasına koyup harmanlayarak yumusak bır hamur yapın en son dereotunu katıp karıstırın yuvarlayıp tepsıye koyun yumurtasarısına bıraz zeytınyağ ıle karıştırıp uzerıne surun 180 derecede pısırın afıyet olsun.
ellerinize sağlık dereotlu poğaçayı seviyorum hiç denememiştim en kısa zamanda tarifinize göre yapacağım sevgiler :))
YanıtlaSilsımdıden elınıze sağlık tsk ederım
Silçok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltsk mutfaga buyrun
SilEllerine sağlık harika olmuşlar hele şu üst ortada ki fotoğrafta elinden alasım geldi poğacayı miss miss,sevgilerimle canımm.
YanıtlaSilkeşke ıkram edebılsem macıdem tsk ederım
SilAy çok severim dereotlu poğaçayı. Pastaneden alıyorum genellikle ama her yer de güzel yapamıyor. Çok nefis görünüyor bunlar. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilevet sımıt sarayındakı guzeldı ama oradakınıde kaldırmıslar nedense tsk denız
Sil