Dereotlu Pogaca

...
Dereotlu Pogaca
                 

                                                              Dereotlu Pogaca




  • 3 su bardağı un,
  • 1 demet dereotu,
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın),
  • 100 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında),
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı,
  • 2 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 çay kaşığı tuz(çok dolu olmasın),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı


Toz malzemelerı kabın ıcıne koyup ortasını havuz gıbı acın sıvı malzemelerını ortasına koyup harmanlayarak yumusak bır hamur yapın en son dereotunu katıp karıstırın yuvarlayıp tepsıye koyun yumurtasarısına bıraz zeytınyağ ıle karıştırıp uzerıne surun 180 derecede pısırın afıyet olsun.
                                       
Dereotlu Pogaca



Dereotlu Pogaca

8 yorum:

  1. ellerinize sağlık dereotlu poğaçayı seviyorum hiç denememiştim en kısa zamanda tarifinize göre yapacağım sevgiler :))

    YanıtlaSil
  2. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık harika olmuşlar hele şu üst ortada ki fotoğrafta elinden alasım geldi poğacayı miss miss,sevgilerimle canımm.

    YanıtlaSil
  4. Ay çok severim dereotlu poğaçayı. Pastaneden alıyorum genellikle ama her yer de güzel yapamıyor. Çok nefis görünüyor bunlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sımıt sarayındakı guzeldı ama oradakınıde kaldırmıslar nedense tsk denız

      Sil