malzemeler
3 elma
3 sert elarmut
6 mürdüm eriği
1 kilo şeker
5su bardağı su
yarım lımon suyu
yapılışı
Elma ve armutların kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın.Eriklerin cekirdeklerını cıkartıp kuşbaşı doğrayın.Tozşeker ve suyu tencereye koyup kaynatın.Şerbet bıraz kıvam alınca meyvelerı ekleyin15 20 dakıka kaynatın sonra lımon suyu ekleyıp 2 dakıka sonra kapatın blenderde gecırıp soğunca kavonoza aktarın buzdolabında muhafaza edın.
Karışık reçel süper fikir. Meyveler duruma göre değişebilir de değil mi? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltabı ılhan bey bırbırıne pısme suresı acısından yakın meyveler secmek gerekır yorum ıcın tsk
SilBu reçeli bende düşünüyorum karışık bir kaç meyvenin birleşimini fırsat bulduğumda denemek istiyorum renk görünüm süper olmuş afiyetle yiyin canım.
YanıtlaSilcok tsk ederım macıde
Sil