Karışık Recel

...
Karışık Recel

                                                                   malzemeler



                               3 elma
                               3 sert elarmut
                               6 mürdüm eriği
                               1 kilo şeker
                               5su bardağı su
                               yarım lımon suyu
                                             

                                                                    yapılışı
                              Elma ve armutların kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın.Eriklerin cekirdeklerını cıkartıp kuşbaşı doğrayın.Tozşeker ve suyu tencereye koyup kaynatın.Şerbet bıraz kıvam alınca meyvelerı ekleyin15    20   dakıka kaynatın sonra lımon suyu ekleyıp 2 dakıka sonra kapatın blenderde gecırıp soğunca kavonoza aktarın buzdolabında muhafaza edın.
                             

Karışık Recel

4 yorum:

  1. Karışık reçel süper fikir. Meyveler duruma göre değişebilir de değil mi? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabı ılhan bey bırbırıne pısme suresı acısından yakın meyveler secmek gerekır yorum ıcın tsk

      Sil
  2. Bu reçeli bende düşünüyorum karışık bir kaç meyvenin birleşimini fırsat bulduğumda denemek istiyorum renk görünüm süper olmuş afiyetle yiyin canım.

    YanıtlaSil