muhlama

...

babannecığım cok yapardı bıze ben okadar basarılı değilim ama gene tarıf vereyım 100 gr tereyağını erit yarım cay bardağı mısır ununu ekle kavur sonra 1 bardak su ekle az tuz koyulaşınca tel peynırı ekle erıyınce tamamdır 

9 yorum:

  1. muhlama dediğinize göre kesin bizim oralardansınız siz :))) mıhlama diyorlar ya bzı yörelerde. çok çok severim ellerinize sağlık benimde rahmetli annanem çok güzel yapardı benim için onun gibi yapanı yok

    YanıtlaSil
  2. ben ıstanbul doğma buyume ama dedelerımız rızeden gelme dolayısıyla babaannem bıze yemeklerını sevdırmıstır tsk ederım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık selmacım.. Eşimde bu gün söylüyordu mıhlama yapayım, koy bloguna diye.. Benim eşimin babası Rizelidirde.. Çok sık yaparız bizde..Enfes görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tsk oyacım bızde aslen rızelıyız babaannemden kalma lezzetler emınım esın daha ıyısını yapar

      Sil
  4. Pastana yorum atacakken gözüm sağa kaydı veeee mıhlamayı gördüm bayılırımmmm ellerine sağlık..nasıl güzel bişey oluyo bu böyleeee:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tsk arzu yoresel malzemeler olsa dahada guzel olur

      Sil
  5. erimiş peynirin herr halini çok severim,karadenize gidip bunun tadına bakmayı çook isterim doğrusu,çok güzel görünüyor ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tsk uğurboceğım karadenıze mutlaka bır tur yapın yesılın her tonunu gorursunuz

      Sil
  6. Ben bir Rizeli olarak muhlamayı görünce yorum yapmadan geçemedim.Çok severim kendisini.Elinize sağlık.Şu anda da ne yesem diye düşünüyordum ki bu saatte yememek en iyisi.Neyseee... :)

    YanıtlaSil