1 paket ırmık bıraz cam fıstığını
1 paket tereyağında kavuruyoruz
bır tarafta 3 bardak su 1 barda taze sıkılmış portakal suyunu 3 bardak şekeri aygaza koymadan karıstırıyoruz seker erıyene kadar
kavrulan ırmığın uzerıne dokuyoryz
syunu cekınce altını kapatıp kapağınıda kapatıp demlendırıyoruz .
elinize sağlık portakallı hiç tatmamıştım:)deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilomurinandi.blogspot.com
ne zamandır irmik tatlısı yapasım vardı evdede portakal olduğuna göre portakallı yapabilirim paylaşım için teşekkürler:)
YanıtlaSilmemnun lalırsın acemı gelın ben tşk ederım
Siltsk omur boyle dene bır daha baska yapmassın
YanıtlaSilanlatırken aaa ne basitmiş dedirtiyorsun bize bak yaparım yorulurum karışmam :) şaka şaka afiyet olsun ellerine sağlık
YanıtlaSilmerıcim gercekten basıt sadece ırmık kavurma ıslemı uzun suruyor
SilELinize sağlık .çok severim
YanıtlaSiltsk yasemın
Silİrmik helvasını çok severim ama portakallının tadını daha önce denemedim.Ellerine sağlık canım :)Bloğunu izlemeye aldım.Bu arada bende İstanbulda mekan önerisi yapıyorum.Bana da beklerim.
YanıtlaSilgelecem tatlıyı dene bır daha sade yapmazsın
YanıtlaSil