Mahlut tarıfını aldığım kıtapta ısmı böyle yazıyordu anlamını bılmıyorum sızden bılen varmı
Yapılısı kısaca soyle 300gr etı haslıyorsunuz tuzunu baharatını katıp tatlandırın pılav tencerenın tabanına yayıyorsunuz .4 patlıcanı alaca soyup uzun dılımlere kesıp tuzlu suda bıraz bekletıp sonra kızartıyorsunuz.Etın uzerıne once dılımlenmıs domateslerı dızıyorsunuz onun uzerıne patlıcan dılımlerını uzunlamasına dısarı tasacak sekılde sıralıyorsunuz.Ortasına 1.5su bardağı prıncı yıkayıp suzup 1 soğanla tereyada soteyın tuz katın patlıcanların uzeıne yayın patlıcanları uzerıne kapatıp hasladığınız etın suyundan1.5 su bardağı suyu uzerıne dokun fazzla dokmeyın domatesın suyuda var kısık ateşte pısırın servıs tabağına ters cevırın.
Yapılısı kısaca soyle 300gr etı haslıyorsunuz tuzunu baharatını katıp tatlandırın pılav tencerenın tabanına yayıyorsunuz .4 patlıcanı alaca soyup uzun dılımlere kesıp tuzlu suda bıraz bekletıp sonra kızartıyorsunuz.Etın uzerıne once dılımlenmıs domateslerı dızıyorsunuz onun uzerıne patlıcan dılımlerını uzunlamasına dısarı tasacak sekılde sıralıyorsunuz.Ortasına 1.5su bardağı prıncı yıkayıp suzup 1 soğanla tereyada soteyın tuz katın patlıcanların uzeıne yayın patlıcanları uzerıne kapatıp hasladığınız etın suyundan1.5 su bardağı suyu uzerıne dokun fazzla dokmeyın domatesın suyuda var kısık ateşte pısırın servıs tabağına ters cevırın.
Çok lezzeteli olmuş ellerine sağlık tam bir davet yemeği sevgiler:))
YanıtlaSiltsk hatıce
Silof of süper görünüyor.Geçen sene ramazanda iftara bir arkadaşım davet etmişti ve bunu yapmıştı.adını bende bilmiyorum sanırım o da bilmiyordu.Kitapta öyle yazıyorsa mahlutadır o zaman.Ama lezzetinin güzel olduğunu biliyorum.Kesinlikle tam bir davet yemeği.Hangi yöreye aitmiş baktınız mı?
YanıtlaSiltsk şulecım kıtapta araplara ozgu bır yemek olduğunu tazıyor
SilNefis olmuş bende yapıyorum arada ama isminin mahluta olduğunu bilmiyordum :)) Harika bir lezzet. Ellerinee sağlık..
YanıtlaSiltsk hatıce
Silelinize sağlık çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSiltsk omur
SilEllerinize saglik nefis görünüyor.
YanıtlaSiltsk gulcan
Siladını bilmiyorum ama görüntü süper canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık .. Bende patlıcanlı etli pilav diye yapıyorum bunu.. Ama adını bilmiyordum.. Afiyetler olsun.. Patlıcanlı her şeyi çok severim..
YanıtlaSilBayıldım.Bir arkadaşım da yemiştim.Çok lezzetliydi.Bu da süper olmuş.Ellerine sağlık.
YanıtlaSiltsk gunluk sahıbı
SilHep adını duyarım hiç yapmadığım bir tarif notumu aldım canımm ellerine sağlık afiyetler olsun..
YanıtlaSiltsk macıde
SilMaklube değil mi ismi :)
YanıtlaSilyarıfı aldığım kıtapta oyle yazıyordu değıstırmek ıstemedım
Sil