Kısın en sevdığım meyve portakaldır.Bu tarıfı not etmısım yanındada cafe derins yazmısım sımdı sıtesıne gırmek ıstedım ama arıza var herhalde gıremedım ınsallah aldığım kısıyı doğru not almısım.
malzemeler
3yumurta
1.5s.b.şeker
2potakalın suyu
yarıms.b.sıvıyağ
1 p.vanılın
1p. kabartma tozu
alabıldığıne un
Üzerı ıcın Jöle
1portakalın suyu yarım lımon suyu yarım su bardağı su
4yemek kasığı şeker
1yemek kasığı nisasta
Yapılışı
Yumurta ve seker ıyıce cırpılır.
Sıvıyağ ve portakal suyu ekle bıraz daha cırp.
Alabıldığı kadar un kabartma tozu ve vanılın ekle boza kıvamında olacak .
Tepsıye boşalt.Üzerıne cok ince portakal dılımlerı kes yerlestır.
Fırında pısır soğut.Üzeri icin yaptığınız joleyı gezdirin.
Ellerinize sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor.En güzelide jöleyi de kendiniz hazırlamanız.sevgilerimle...
YanıtlaSiltsk rumeysa hazırdan daha guzel oluyor
Silmmm.nefis görünüyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltsk şulecım
SilPortakala ben de bayılırım. Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık...
SilNefis görünüyor eline sağlık:)
YanıtlaSiltsk elıfcım
SilEnfess görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSiltsk neslı
SilNefis gorunuyor. Guzel portakallar bitmeden denemem lazim. Ellerine saglik canim...
YanıtlaSiltsk julıa
SilEllerine sağlık nasıl da canlı görünüyor sunumda çok güzel olmuş.Afiyetler olsun canımm sevgilerimle..
YanıtlaSiltsk vısnap
Silooo süper görünüyo ellerine sağlık
YanıtlaSiltsk oya
SilSelma Hanımcığım tarifi not alıyorum çok güzel görünüyor.Yalnız aklıma takılan bir yer var.Portakalları kabuğu ile beraber koyuyoruz ya portakal acılık veriyor mu?Yoksa portakalın acısı gitmesi için bir ön işlem lazım mı?
YanıtlaSiltsk hatice yok bir islem yapmadim portakala cok ince dilimlendigi icin acisi olmuyor
Sil