Mercımeklı bulgur pılavını yapmayan varmıdır acaba ben yaptım nasılmı şöyleki
malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz ve sıvı yağ
yapılışı
Yeşil mercimeği yıkayıp haşlıyoruz
Sıvı yağda yıkanmış bulguru iyice kavuruyoruz
Haşlanan mercimeklerin suyunu süzüp bulgura ekleyip tekrar karıştırıp,tuzunu ekliyoruz
Üzerine çıkana kadar su ekleyip pişiriyoruz
Suyunu iyice çektikten sonra karıştırıp tereyağını üzerine koyup demlenmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
.
Ellerine sağlık canım. sevilmez , yenmezmi bu :)
YanıtlaSiltsk gulay
Silbizim oralarda (doğuda) çok yapılır bende çok severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilevet bende hataylı esımden oğrendım tsk aemı gelın
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık..güzel bır yıl dılıyorum....sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSiltsk pınar
Silellerine sağlık canım şık bir sunum olmuş sevgiler..
YanıtlaSiltsk turuncu tatlar
Silon mis mis.Ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSiltsk şule
Silikisi birbirine çok yakışır, eline sağlık.
YanıtlaSiltsk mehtap
SilEline saglik. Cok guzel gozukuyor. Bizde de sikca yapilir. Sevgilerimle :)
YanıtlaSiltsk ederım mutfağımdanesintiler
SilÇok ama çok sevdiğim bir plavdır ellerinize saglık.Akşam için yapsammı acaba ;))))
YanıtlaSiltsk fatma sız cok daha guzellerını yaparsınız
Sil