babannecığım cok yapardı bıze ben okadar basarılı değilim ama gene tarıf vereyım 100 gr tereyağını erit yarım cay bardağı mısır ununu ekle kavur sonra 1 bardak su ekle az tuz koyulaşınca tel peynırı ekle erıyınce tamamdır
muhlama dediğinize göre kesin bizim oralardansınız siz :))) mıhlama diyorlar ya bzı yörelerde. çok çok severim ellerinize sağlık benimde rahmetli annanem çok güzel yapardı benim için onun gibi yapanı yok
Ellerine sağlık selmacım.. Eşimde bu gün söylüyordu mıhlama yapayım, koy bloguna diye.. Benim eşimin babası Rizelidirde.. Çok sık yaparız bizde..Enfes görünüyor..
Ben bir Rizeli olarak muhlamayı görünce yorum yapmadan geçemedim.Çok severim kendisini.Elinize sağlık.Şu anda da ne yesem diye düşünüyordum ki bu saatte yememek en iyisi.Neyseee... :)
muhlama dediğinize göre kesin bizim oralardansınız siz :))) mıhlama diyorlar ya bzı yörelerde. çok çok severim ellerinize sağlık benimde rahmetli annanem çok güzel yapardı benim için onun gibi yapanı yok
YanıtlaSilben ıstanbul doğma buyume ama dedelerımız rızeden gelme dolayısıyla babaannem bıze yemeklerını sevdırmıstır tsk ederım
YanıtlaSilEllerine sağlık selmacım.. Eşimde bu gün söylüyordu mıhlama yapayım, koy bloguna diye.. Benim eşimin babası Rizelidirde.. Çok sık yaparız bizde..Enfes görünüyor..
YanıtlaSiltsk oyacım bızde aslen rızelıyız babaannemden kalma lezzetler emınım esın daha ıyısını yapar
SilPastana yorum atacakken gözüm sağa kaydı veeee mıhlamayı gördüm bayılırımmmm ellerine sağlık..nasıl güzel bişey oluyo bu böyleeee:))))
YanıtlaSiltsk arzu yoresel malzemeler olsa dahada guzel olur
Silerimiş peynirin herr halini çok severim,karadenize gidip bunun tadına bakmayı çook isterim doğrusu,çok güzel görünüyor ellerine sağlık ;)
YanıtlaSiltsk uğurboceğım karadenıze mutlaka bır tur yapın yesılın her tonunu gorursunuz
SilBen bir Rizeli olarak muhlamayı görünce yorum yapmadan geçemedim.Çok severim kendisini.Elinize sağlık.Şu anda da ne yesem diye düşünüyordum ki bu saatte yememek en iyisi.Neyseee... :)
YanıtlaSil