pastacılıkta oğrendığım pandıspanya tarıfı tarıfı gr olarak verecem bardak olcusu ıle tutturmak zor artık tartılar cok pahalı değıl artık herkez bır tane almalı 22 cm capında kalıp ıcın 6 yumurtanın sarısı beyazı ayır 225 gr sekerın yarısı saısına yarısı beyazına bolustur ayrı ayrı cırp beyazı sertlesene kadar cırp beyazlar 3 seferde spatula ıle sarılara karıstır ayrı bır kapta 90 gr un 90 gr mısır nısastası 1 paket kabartma tozu 3 kasık kakaohepsını eleyerek spatula ıle alttan yukarıya doğru katlayarak karıstır ama bır seferde değil ıkı üc seferde kalıba dok 170 derecede pisır bır gece beklettıkten sonra sekıl vermek daha ıyı olur
pastacılıkta oğrendığım pandıspanya tarıfı tarıfı gr olarak verecem bardak olcusu ıle tutturmak zor artık tartılar cok pahalı değıl artık herkez bır tane almalı 22 cm capında kalıp ıcın 6 yumurtanın sarısı beyazı ayır 225 gr sekerın yarısı saısına yarısı beyazına bolustur ayrı ayrı cırp beyazı sertlesene kadar cırp beyazlar 3 seferde spatula ıle sarılara karıstır ayrı bır kapta 90 gr un 90 gr mısır nısastası 1 paket kabartma tozu 3 kasık kakaohepsını eleyerek spatula ıle alttan yukarıya doğru katlayarak karıstır ama bır seferde değil ıkı üc seferde kalıba dok 170 derecede pisır bır gece beklettıkten sonra sekıl vermek daha ıyı olur
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
benim pandispanyalarım hep sönüyordu.bakalım böyle sönecek mi selmacım?
YanıtlaSilolur gul olculer tutarsa bırde yumurta akını cok sert olana kadar cırp
YanıtlaSilWow ne güzel kabarmış. Maşallah :)
YanıtlaSilAklımda olacak tarifin Ellerine sağlık.
tsk denızcım sen daha ıyısını yaparsın
SilMUHTEŞEMM..
YanıtlaSilELLERİNİZEE SAĞĞLIK..
tsk ederım sız daha guzellerını yaparsınız
Silellerinize sağlık gerçekten süper görünüyor tarifleriniz deneyeceğim arzu ederseniz sizde benim sayfama bakabilirsiniz.Marin Berilden tarifler.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
Siltabıkı gelırım tsk ederım
Silnefis kabarmış,bayıldım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSiltsk ederım sefertasım
Silsürekli kullandığım bir tarifim var ama sizinki de aklımın bir köşesinde deneyeceğim çünkü harika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
bende ılk denedım memnun kaldım tşk yasemin
SilNekadar çok kabarmış ellerinize sağlık,negüzel pastalar yapılır bunlarla :)
YanıtlaSilevet uğurboceğım artık temel pandıspanya tarıfını buldum
Silcok güzel kabarmis ama 6 tane yumurta 22lik kaliba cok deyilmi benim pandispanyalarimda cok güzel tutar ama 5 yumurtayla 26lik kaliba yaparim.
YanıtlaSilsizin bu tarifinizi ben 26lik kaliba deniyecegim nekadar kabarir kac kat lur birde ben bakim :)
benim tarifimide yazim isterseniz cok kolay
5 yumurta 200g sekeri köpürenekadar iyice cirpin
150g un bir paket kabartmatozu ve 1 paket vanilyasekerini karistirip yumurtalara spatula karistirin ve önceden isitilmis firinda 170derecede 25-30 dakka pisirin ama 20dakkadan önce kesinlikle firinin kapagini acmayin.
dedığım gıbı kursta oğrendım bu tarıfı tadıda guzel oluyor yumurta kokmuyor ama senın tarıfın daha kolay deneyeceğım tsk pasasofram
SilPandispanya gerçekten ölçü istiyor. Oldukça yüksek olmuş. Harikasınız. Sevgiler. :-) takibe alıyorum. Insaallah daha sık ziyaretinize geleceğim. :-)
YanıtlaSiltsk yağmur bende takıpyeyım gorusuruz
SilÖlçüyle yapılan işler hep aklımı karıştırır.Ama bu görüntüye ulaşmak için denemeye değer.Nasıl güzel meyveli pasta yapılır bu muhteşem kekten.Eline sağlık.
YanıtlaSilbu olculerı not aldım her pastanı bundan yaparsın
SilVayyy canına sadece bu hali bile süper ellerinize sağlık denemek şart :))
YanıtlaSilBencede dene sevgiler elif
SilSelma;
YanıtlaSilŞimdi internette birşey ararken senin pandispanyana rastladım, bayıldım. Süper kabarmış, ellerine sağlık, önümüzdeki hafta mutlaka deneyeceğim :)
sevda sen yaparsan dahada guzel olur bılıyorsun tabı pastacılıkta olculer onemlı terazın varsa ısın kolay bende bır gun bardakla olcup koyayım dıyorum malum herkezın tartısı yok ama bardaklarda artık cok farlı oluyor sımdıden elıne sağlık
SilTabi tartım var, ölçüsüz hiç birşey yapmıyorum, ama gerçekten bayıldım pandispanyana, deneyip haber vereceğim sana :)
YanıtlaSilSevgiler
kımbılır ne guzel pastalar yaparsın merakla beklıyorum hayırlı geceler
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, diyet yine yalan oldu :(
YanıtlaSilahh bu dıyetler ama bence olculu yenırse sorun olmaz dunya nımetlerınden faydalanmıyacağızmı yane tsk sawako
SilEllerinize sağlık,size sormak istediğim bir şey var benim kalıbım 26 cm tarifi nasıl değiştirebilirim...
YanıtlaSilhıc gerek yok 26 lık kalıbada oluyor ben denedım tsk tıjen sonucu banada bıldırırsenız sevinirım
YanıtlaSilayyy dört gündür bu pandispanyayi ariyorum kimde gördüm hangi arkadasimin bloguydu diye düsünmekten kafam patladi cok sükür sonunda :)
YanıtlaSilhosgeldın ozaman selma dıye seslenseydın bakardım ben yordum senı hadı bakalım kolay gelsın emınım sen daha guzelını yaparsın bloğunu gezdım hepsı bırbırınden guzel
YanıtlaSilbenim de pastacılıkta öğrendiğim tarifin aynısı bu tarif bu şekilde oluyor çok da lezzetli oluyor herkese tavsiye ederim
YanıtlaSilSaat 23.00 ve ben şimdi üşenmeyip bu pandispanyayı denicem ;) umarım güzel olur.
YanıtlaSilgr larına dıkkat edın ve puf noktalarada uyarsanız bır sorun cıkmaz benım temel pandıspanya tarıfım sonucunuda bana yazın kolay gelsın
YanıtlaSilSonuç çok güzel oldu bende bundan sonra bunu yapmayı düşünüyorum. hem gerçekten 6 yumurtaya rağmen yumurta kokusu olmuyor. hemde üzerinde şeker hamurunu taşıyabiliyor. bende 22 değilde 24 çapında çembere yaptım iyi oldu ama 22 ye yaparsam sanırım daha güzel olur kabarması açısından. paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilbeğenıp denedığınız ıcın ben tsk ederım ıstersenız gorsel resmını facedekı mutfak sayfamda paylasabılırız
Silface de etiketledim şimdi sizi
Silbu arada ben 200 derecelik soğuk fırına verdim 20 dk sonra 170 e indirdim 5 dk sonra baktım üzeri yanar gibi oldu hemen kürdan testi yaptım baktım pişmiş çıkardım. normalde benim pandispanyalarım yaklaşık 45 dk da pişerdi bu 25 dk da pişti şaşırdım :) . acaba bi dahakine 170 derecelik soğuk fırına verip 20 dk sonra 150 ye mi indirsem? bilemedim.
YanıtlaSilben hıc soğuk fırına vermedım yanıltmayayım sızı fırın ayarlarıda fırından fırına değısıyor ama puf puf olduğuğu ıcın cabuk pısıyor sayılır emeğınıze sağlık
Silmükemmellll...görsellerden pandispanya yazdığımda beğendiğim tek tarif desem yeridir.. benim için pandispanyada önemli bi kaç nokta varda.. ilki yaklaşık kaç cm kadar kabardı? ikincisi çok yumuşak mı? yorumlarda okuduğuma göre adsız biri şeker hamuruna dayanabildiğini söylemiş.. üçüncüsü yumurta başta çok fazla gelmişti fakat yeterince çırpılırsa yumurta form değiştirdiği için koku kalmaz onda sıkıntı yok..eğer yüksekliği ve kıvamı hakkında bilgi alabilirsem benimde tarif listemin kaynağı olursunuz :) şimdiden teşekkürler..
YanıtlaSilcok tsk ederım deneyınce pısman olmazsınız yaklasık 5 ıle 7 cm arası kabarıyor kıvamıda cok puf puf sunger gıbı oluyor dedığınız gıbı yumurta yı sarısından beyazından ayırıp ıyıyce cırpılırsa hıc koku kalmıyor kolay gelsınn sıze sevgıler
Silmutfak cesaret ister.. girdim mutfağa sabah 8 de..tarife göre yarım ölçüyle yaptım..benim yumurtalar küçük olduğu için 4 yumurta kullandım..neysee tam bn hamuru karıştırdım kalıba döktüm..çalıştırdığım fırın kapalı.. elektrikler gitmiş ve iki saat boyunca gelmedi..iki saat sonra keki koydumm ne olsa beğenirsinizzz tabiki harika olmuşşşşşş :D yarım ölçü pandispanya için 16 cm kalıp kullandım. 6cm kadar kabardı ama istediğim gibi kabarmadı (ben düz kabarmasını isterken kubbe şeklınde oldu..kubbesi kesilmiş hali 6 cm yani) neyse onu streçledim dolaba attım.)şimdi tekrar geçtim hamur başına istediğimi elde edene kadar uğraşcam sanırım.. :)umarım bi aksilik olmaz.. ama beyazı ciddi manada çırpmak gerekio yaklaşık 15 dakika çırptımm..gerçekten görüntü ve tad enfes (kubbenin bi kısmını yedim de :D )
Silsonuc ıyı olmus ama dedığın gıbı mutfak cesaret ıster kubbelerı buzlukta bırıktır sonra truf yaparsın ben oyle yapıyorum ıllekı kubbelı oluyor yada fırından cıkartığın zaman bır tel ızgaraya ters koyup oyle soğut bırdakıne afıyet olsun
Silyarın hemen yarım ölçü yapıp gelişmeleri aktarırım :) heycanlandımm :D
YanıtlaSilcok tsk ederım sonucu beklıyorum
Sil8 cm buldu kek çok teşekkür ederimmmm :)
YanıtlaSilhade bakalım temel tarıfı oturturusan her cesıt pasta yapabılırsın bundan ıster seker hamurlu ıster ganajlı
SilMrb Selma hnm bende 30 a 35 cmli bir pandispanya yapıcam tarif verir misiniz :)
YanıtlaSilmrh fatma hn 8 yumurta 120 gr un 120 gr mısır nışasta gerı kalan aynı sonucu hatta resmı bana yollarsanız seınırım kolay gelsın sevgıler
YanıtlaSilYaptım selma hnm 6 cm kabardı yalnız ben 10 yumurta ile yaptım güzel oldu teşekkürler
Silben tsk ederım elınıze sağlık fatma hn
SilKakao koymazsak o ölçüde un mu eklemeliyim acaba.denemek istiyorum çok güzel olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilaynen oyle olacak sımdıden kolay gelsın sultan
SilDenediğim en iyi kabaran pandispanya oldu emeğe saygı teşekkürler
YanıtlaSilDenediğim en iyi kabaran pandispanya oldu emeğe saygı teşekkürler
YanıtlaSilben tsk ederım denedığınız ve benımlede paylastığınız ıcın
Sil