Ahududu reçeli tarifi her ne kadar resimde belli edemesem de çok güzel oluyor reçeli hiç hazır almıyorum kendim yaparım zaten hemen hemen hepsi birbirine benziyor yapılışları.
Ahududu reçelinin yapılışı ve Malzemeler
1 kilo ahududu
4 bardak şeker
4 –5 damla limon
Minik bir parça tereyağı
4 bardak şeker
4 –5 damla limon
Minik bir parça tereyağı
Ahududu reçelinin tarifi
Ahududuyu temizleyip yayvan bir tencereye alın.Üzerine şeker ile örtü tencerenin kapağını da kapatın bu şekilde bir gece bekletin. Ertesı gun sulanıyor zaten sulanmazsa az bıraz su ekleyın.Mınıcık bır tereyağ ekleyn püf noktasıdır kaynarken nerdeyse hıc köpük olmuyor kısık ateşte pişmeye bırakın.Sakın fazla pişirmeyin yanar bır tabağa damlatarak kıvamını anlarsınız altını kapatmadan 2 dakıka once lımonda damlatın kavonozlara koyup ıyıce soğuduktan sonra ağızlarını sıkıca kapatın afıyet olsun.
süper görunuyor selma hanım elinize saglık
YanıtlaSilemnine hn hosgeldınız aramza bloğunuzu gezdım cok guzel güzel paylasımlar dılerım
SilSelma'cım ellerine sağlık renk ve kıvam harika sevgiler...
YanıtlaSiltsk deryacım
Silselma hanım hayırlı bayramlar
YanıtlaSilsızede emine hn
SilEline sağlık Selmacım Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin sevgilerimle..
YanıtlaSiltsk sema
SilEn favori 3 reçelimden 1.si diyebilirim...
YanıtlaSilEllerine sağlık Selmacım nefisss görünüyor....
Sevgilerimle...
tsk emel
SilEllerine sağlık canım..Çok da güzel anlatmışsın..Afiyetle tüket,hayırlı bayramlar..
YanıtlaSiltsk arzum hayırlı bayramlar
Sileline sağlık harika görünüyor...
YanıtlaSiltsk annelı
Silellerine sağlık.güzel görünüyor.sevgilerimle...
YanıtlaSilBayılırımmm ellerine sağlık
YanıtlaSiltsk tarcın
Sil