AHUDUDU RECELİ

...
DSCN5455 - Kopya (2)

Ahududu reçeli tarifi her ne kadar resimde belli edemesem de çok güzel oluyor reçeli hiç hazır almıyorum kendim yaparım zaten hemen hemen hepsi birbirine benziyor yapılışları.


AHUDUDU RECELİ

Ahududu reçelinin yapılışı ve Malzemeler


1 kilo ahududu
4 bardak şeker
4 –5 damla limon
Minik bir  parça tereyağı

Ahududu reçelinin tarifi

Ahududuyu temizleyip yayvan bir tencereye alın.Üzerine şeker ile örtü tencerenin kapağını da kapatın bu şekilde bir gece bekletin. Ertesı gun sulanıyor zaten sulanmazsa az bıraz su ekleyın.Mınıcık bır tereyağ ekleyn püf noktasıdır kaynarken nerdeyse hıc köpük olmuyor kısık ateşte pişmeye bırakın.
Sakın fazla pişirmeyin yanar bır tabağa damlatarak kıvamını anlarsınız altını kapatmadan 2 dakıka once lımonda damlatın kavonozlara koyup ıyıce soğuduktan sonra ağızlarını sıkıca kapatın afıyet olsun.

17 yorum:

  1. süper görunuyor selma hanım elinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emnine hn hosgeldınız aramza bloğunuzu gezdım cok guzel güzel paylasımlar dılerım

      Sil
  2. Selma'cım ellerine sağlık renk ve kıvam harika sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. selma hanım hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık Selmacım Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. En favori 3 reçelimden 1.si diyebilirim...
    Ellerine sağlık Selmacım nefisss görünüyor....
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım..Çok da güzel anlatmışsın..Afiyetle tüket,hayırlı bayramlar..

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık.güzel görünüyor.sevgilerimle...

    YanıtlaSil