Ev yapımı pıdeŞimdi dıyeceksınız bu pide de nereden cıktı ramazan biiti.Bir türlü ekleyemedim arşivde kalsında istemedim koyayım dedim.
malzemeler
3.5 su bardağı un
1 paket ınstant maya
1ertatlı kaşığı tz ve şeker
1 corba kasiği tereyağ
aldığı kadar ılık su
pidenin yapılışı
Yoğurma kabınaunu alıp ortasını havuz gibi acın.
llk sütü ,maya.tuz,tozşeker,ve yumuşamış tereyağ,ekleyin.
Yumuşacık bır hamur olana kadar ılık su ekleyin.
Iyıce yoğurun.Hamuru 2 eşit bezeye ayırın ve üzerine nemli bir bez örterek ıkı misli kabarana kadar bekletin.
Hamuru mısır unu srptiğiniz bir zeminde merdane yrdımı ıle servis tabağı büyüklüğünde acın
bıcakla üzerini şekillendirin.
Tepsiye yerleştirip pisirin
Ben bu tur hamur işlerınde fırının içine fırına dayanıklı bir kaseye su koyuyorumki nem yapsın hamur kurumasın dıye bu da bir püf noktasıdır.Afiyet olsun
Hani derler ya yeme de yanında yat.. Aynen öyle görünüyor Selam hanım..:))
YanıtlaSilVerdiğiniz püf noktaları inanın her zaman çok işime yarıyor bilmediğim ne çok şey varmış..
Bardak altlarınıza zaten hayranım yapabilir isem bugün tekrar bardak altları yapmaya başlayacağım.. Bir de sanırım tereyağı ama çeşitli otlar görüyorum içinde siz mi hazırladınız bu karşımı.. Ya da bu şekilde satılıyor mu..
tsk kedicik ben bardak altlıklrını ılk sızden gordumde yaptım sız benden daha mahiretlısınız bu konuda .Tereyağını ben yaptım oda ısısına getırıp ıstedığınız otları dereou kekık gıbı baharatlarda olabılır oranlarına dıkkat etmek gerekıyor cok fazlada baskın olmasın sevgıler sana
SilCanım piden ve sunum harika ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSiltsk deryacım
Silasıl ramazandan sonra yeniyor bunlar ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilmerıcım nerelerdesın arada gelıyorum sana sakınsın bu ara ozletme
Silmis gibi pide..bu ramazanda domates peynir ile öyle çok yedik ki..
YanıtlaSiltsk yesim
Sil