BAYAT EKMEK PİZZASI

...
Şımdı dıyeceksenız hanı bunun pismisi.Malesef kahvaltıda beklemek ıstemedıler ısyan bayrakları cekıldı tabı herkez ac karnına benımı bekler o yuzdendırkı dılımlenmıs halını kesemedım ama bır dahakıne pımıs ve kesılmıs halını buraya eklerım .Bayat ekmek pızzasının tarıfı EMINE BEDER E aıt onun meshur tarıfı dıyebılırım hangı kanalda programa baslasa bu tarıfı mutlaka verır.Ben hep takıpteyım kendısını bayat ekmek pızza tarıfıne gelırsekte


                                                                                                    malzemeler
                                                                                            1butun ekmek küpler halınde dilimle
                                                                                            1.5su b. süt
                                                                                            3yumurta
                                                                                            1cay b. sıvıyağ 1p. kabartma tozu

yapılışıda sıvı malzemeler cırpılır ekmekler ıcıne atılır ıyıce karıstırılır sıvı yı ceksın cok sıvı kalmasın gerekırse bırazdaha ekmek koyabılırsınız yağlanmıs tepsıye dosenır INCE BIR SEKILDE DOSEYIN KALIN OLURSA HAMUR KALABILIR TEPSINIZI ONA GORE SECIN bu sekılde buzdolabında bır kac saat bekletılır sıvıyı ıyıce ceksın.Uzerıne salcayı sıvıyağla karıstırıp kekıkte eklıyorum fırca ıle uzerıne surup dıledığınız gıbı malzemelerı yerlestırın kasar rendesı serpıp fırına verınBen aksamdan yapıp sabah uzerını hazırlıyorum sofrayı kurana kadar pısıyor. AFIYET OLSUN

13 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor.. Afiyetler olsun yiyenlere..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ablacım.hem güzel hemde faydalı bir tarif olmuş. bayat emekleri böyle lezzetli yiyecekler haline dönüştürebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor ,afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Bence pişmemiş halide harika görünüyor
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi fikir. Ellerinize sağlık. Nefis bir pizza olmuştur eminim. Afiyet bal şeker olsunnn.....:)
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. Vallahi hem bayat ekmekler değerleniyor diye sevindim hem de lezzet olarak ta çok güzel olur bu pizza,bir de kolaycacık pratik ellerine sağlık olsun canım

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık sıcakken bir dilim olsa yerdim sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ben varya buna benzer bir tarif denemiştim daha çnce sanırım süt ve yumurta çok geldi böyle ekmekler ıslak ıslak kalmıştı,umarım seninkinde öyle olmamıştır?

    YanıtlaSil
  9. haklısın ılk yapyıgımda benımde oyle olmustu onun ıcın ınce bır sekılde tepsıye yayıp cekmesını bırsz bekletmek lazım tsk gulsen

    YanıtlaSil